Masque Lumière LED

De werking van Masque Lumière is gebaseerd op verschillende lichtfrequenties in de kleuren rood, groen en blauw. Deze specifieke lichtgolven gaan een interactie aan met het biologisch systeem van uw huid. Dit wordt fotobiostimulatie genoemd. Vergelijk het met de wijze waarop een plant de energie van de zon opvangt om te groeien; de zogenaamde fotosynthese. Een ander voorbeeld voor een soortgelijk proces in de huid is de aanmaak van Vitamine D, hetgeen ook onder invloed van zonlicht plaatsvindt.

Bij Masque Lumieèe zal het licht van het masker een gunstige specifieke interactie hebben in uw huid. Verschillende kleuren hebben verschillende werkingen, allemaal in voor het lichaam “bekende” frequenties van zichtbaar licht. Dat is ideaal omdat er dan geen schadelijke effecten plaatsvinden. Het licht van Masque Lumière zorgt naast een verhoging van de energieproductie van de huidcellen voor een gunstige invloed op de diverse groei-en ontstekingsfactoren en het zuurstofniveau in de huid.

Rood licht: Huidverjonging en huidverbetering
Het rode licht dringt het diepst in de huid door en zorgt voor een verminderde afbraak van elastine in de extraceulaire matrix van het bindweefsel vn de huid. Tevens zorgt dit licht voor een verhoogde productie van pro-collageen en collageen in de huid, De gehele conditie van het bindweefsel wordt zodoende verbeterd, waardoor de huid een krachtige impuls krijgt om zich te verjongen en te herstellen.

Groen licht: Littekens en wondgenezing, hyperpigmentatie
Het groene licht wordt o.a. gebruikt om hyperpigmentatie in de huid aan te pakken. Het groene licht wordt met name geabsorbeerd in de onderste lagen (epidermis) van de huid. Melanine-clusters in de huid worden zo na verloop van tijd afgebroken. In de dermale lagen die net onder de basale laag in de huid liggen, zorgt het groene licht voor herstel van de huid, nodig bij wondgenezing en littekens

Blauw-violet licht: Acne
Het blauwe licht zijn actief tegen acne door het antimicrobiële effect. Door de moleculen die de acne-bacterie veroorzaken, massaal aan te slaan met blauw licht, ontploffen deze als het ware en gaat deze bacterie dood, zonder dat de huidcellen er last van hebben. Immers blauw licht is voor ons “gewoon”v

Wat zijn de resultaten van de behandeling?

 • Bevordert de collageenproductie
 • Bestrijdt de bacteriën die acne veroorzaken
 • Bevordert natuurlijke cellulaire activiteit van de huid
 • Verbetert huidstevigheid en elasticiteit
 • Reduceert rimpels
 • Vermindert hyperpigmentatie
 • Bevordert de wondgenezing
 • Bevordert de lokale bloedsomloop
 • wondgenezing


Bijwerkingen en contra-indicaties

Masque Lumière is zeer veilig door het gebruik van zichtbaar licht. Het masker is bedoeld voor mensen die in de basis een goede gezondheid hebben. Wanneer men bepaalde medicijnen inneemt, moet het gebruik ervan minstens een wek geleden zijn gestaakt voor u begint met het gebruik van een LED masker. Dit geldt voor antibiotica, antidepressiva (zoals st. janskruid, isotretinoine en roaccutane) en bij de auto-immuunziekte Iupus Erythematodes (SLE en LED). Neem in deze gevallen contact op met de salon om te bespreken of de LED behandeling voor u mogelijk is.

Optimaal is een kuur van 10 behandelingen, waarvan 2 behandelingen per week.
Tijdens de behandeling wordt er gebruik gemaakt van het Serum Lumière.
Dit serum bevat Hyaluronzuur en het Filaggrine- verhogende extract uit Fagus Sylvatica. Samen zorgen deze voor een optimaal gestructureerde vochthuishouding in de bovenste lagen van de huid. Dit creeert een mooie huidbarriere, waar het licht gelijkmatig door naar binnen kan vallen, om de diepere lagen van de huid te bereiken.
Zo krijgt u een optimaal egaal resultaat. Daarom krijgt u deze er gratis bij als u een kuur ondergaat.

Het behandelschema ziet er als volgt uit:

 • reiniging
 • deep clean
 • fruit acid peel mask
 • serum lumière
 • masque lumière
 • transparant collageen masker wat tevens de nachtcrème is
 • oogverzorging 

De kuur van acht behandeling is inclusief het Serum Lumière voor thuisgebruik.