Kruidentherapie

De Medex kruidenpeeling (ook wel Chinese of Aziatische peeling genoemd) is uiterst geschikt voor de versteviging van de huid, het behandelen van een vermoeide huid of het verwijderen van oneffenheden. De peeling is een mengsel van gesteriliseerde kruiden: citroenmelisse, pepermuntkruid, en kiezelzuur. We mengen dit kruidenmengsel met 10% α-hycid (met PH3.8) waardoor er een milde maar zeer effectieve peeling ontstaat. Een heerlijke ontspannende behandeling waarbij ieder huidprobleem wordt aangepakt om weer een stralende huid te krijgen.

Wat kan men bereiken met een kruidenpeeling?

Het kruidenmengsel zorgt er een paar dagen na de behandeling voor dat de dode huidcellen worden losgelaten en een nieuwe, frisse huid zichtbaar wordt. Ongeveer 5 dagen na de behandeling kan de huid licht gaan schilferen. De mate van schilfering is per persoon verschillend en afhankelijk van het huidtype. Een volle crème houdt de huid soepel, gaat droogheid tegen en zorgt ervoor dat schilfertjes minder zichtbaar zijn.

Wanneer de frisse huid zichtbaar wordt, is deze veel gladder en zijn lijntjes gladgestreken. De poriën hebben een fijne structuur, acne en hyperpigmentatie zijn een stuk minder zichtbaar. Daarnaast is de onrustige huid gekalmeerd en is een voorheen doffere of valere huid intens opgefrist.

Hoe weet ik of de Medex Kruidenpeeling iets voor mij is?

De kruidenpeeling is geschikt voor alle huidtypen, maar werkt extra goed bij:

  • huidveroudering;
  • verslapte huid;
  • slecht doorbloedde huid;
  • acne en pigmentatie;
  • grove poriën
  • futloze huid


Wat doet welk kruid?

Citroenmelisse, ook wel Melissa Officinalis, pakt beschadigingen van uw huid aan, van welke oorzaak dan ook. Denk aan uitlaatgassen, roken en UV-schade, bijvoorbeeld.
Het pepermuntkruid, alom bekend als mentha piperita, is ruik aan rozemarijnzuur (rosmarinic acid) en heeft sterk synergetische werking met citroenmelisse. Rozemarijnzuur heeft een aantal zeer interessante biologische eigenschappen, namelijk antiviraal, antibacterieel, anti-oxidatief en anti-inflammatoir (roodheid verminderend).
Heermoes bevat een kiezelzuur dat wordt gebruikt om bindweefsel te versterken. Daarnaast is het heermoes, ook wel equsetum arvense, ontstekingsremmend en helpt het dus bij het verminderen van acne. Tot slot verstevigt het de huid, bevordert het de doorbloeding en heeft het een samentrekkende werking.

Samen hebben deze kruiden een diepe werking tot in de onderhuid. Naast hun herstellende werking is er een blijvend resultaat, doordat de huid wordt aangezet tot het ZELF aanmaken van essentiële huideiwitten.

De mooiste resultaten van behandelingen krijg je wanneer je thuis systematisch onze geadviseerde verzorgingsproducten gebruikt. Deze zijn verkrijgbaar via onze webshop.

Voor intensieve resultaten wordt aangeraden om meerdere Bio Peel behandelingen in kuurverband te ondergaan. Daarna volstaat een periodieke onderhoudsbehandeling om het resultaat te behouden.